Omgeving van Helmond

De omgeving van Helmond

Wonen in Helmond, de Weverspoort staat gelijk aan wonen in het bruisende stadshart terwijl u toch omgeven bent door rust en groen. Midden in Weverspoort bevindt zich het Weverspark: een royaal, groen buurtpark van maar liefst 1,5 hectare! Het park biedt volop wandel, sport, en speelmogelijkheden en beschikt tevens over een afgeschermde uitlaat- en loslaatplek.

Het stadscentrum van Helmond is met haar vele restaurants en winkels op loopafstand te bereiken. Overige voorzieningen zoals basisschool de Vuurvogel en zorgcentrum de Zorgboog bevinden zich ook op enkele minuten loopafstand van de Weverspoort. Dit geldt ook voor de diverse bushaltes in de omgeving en station Helmond (5 minuten lopen). Er vertrekt elk kwartier een trein richting Eindhoven. De bereikbaarheid met het eigen vervoer is eveneens goed te noemen. In omgeving van Helmond is van alles te beleven!

Wijk

Aan de Pastoor van Leeuwenstraat verrijzen deze 8 prachtige nieuwbouw huurwoningen, welke compleet gestoffeerd zullen worden opgeleverd 1 juni 2018.

Vlakbij de huurwoningen is het buurthuis Het Baken gevestigd. Bij dit stadshobbycentrum kunnen hobby’s worden uitgevoerd onder begeleiding van vrijwilligers.

Winkels

De omgeving van Helmond leent zich uitstekend om te winkelen. Dit kan volop aan het Winkelplein op de Heistraat, dit is op loopafstand. Uiteraard kun je voor het shoppen of de alledaagse boodschappen ook terecht in het bruisende centrum van Helmond.

Scholen

Onderwijsmogelijkheden zijn tevens op loopafstand te vinden. Schuin tegenover de woningen is BBS De Vuurvogel gevestigd, dit is een basisschool met ruim 400 leerlingen. De school heeft 22 leslokalen en onder andere een klein theater, handenarbeidlokaal, een ontdeklokaal en meer. De school is voor kinderen met een lichamelijke handicap ook toegankelijk door de verbrede gangen. In het gebouw van BBS De Vuurvogel zit ook een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf gevestigd waar BBS De Vuurvogel mee samenwerkt.

Op 3 minuten fietsen ligt op de Molenstraat het Jan van Brabant College, dit is een middelbare school waarbij je mavo, havo, vwo of tto kunt volgen. De mavo, havo en vwo kun je daar ook tweetalig volgen. In het gebouwencomplex waar het Jan van Brabant College gevestigd is, zijn ook een mediatheek en een studiehuis gevestigd. Naast het Jan van Brabant zijn ook OMO Scholengroep Helmond en Dr.-Knippenbergcollege te Helmond op fietsafstand gevestigd.

Voor het studeren in Helmond kun je terecht bij de Hogeschool de Kempel, dit is een pedagogische school die bekend is om hun pabo opleiding. Op deze school kun je voltijd en deeltijd opleidingen volgen. Hogeschool de Kempel ligt op 15 minuten fietsen. Andere scholen zitten gevestigd in omstreken zoals Den Bosch of Eindhoven, hier kun je komen via het station. Het station is bereikbaar op 3 minuten per fiets.

Weverspark

Onze huurwoningen liggen op loopafstand van het prachtige groene Weverspark, midden in de stad. Jong en oud, mens en dier kunnen zich hier tegoed doen aan recreatie zoals speeltuinen en sportieve activiteiten.